середу, 25 січня 2017 р.

Обласна педагогічна виставка "Освіта Запорізького краю-2017" Номінація "Професійна діяльність педагога в інноваційному навчальному закладі"

Тема досвіду: "Формування соціальних компетентностей через використання ігрових технологій на уроках іноземних мов"



"Якою є дитина у грі, 
таким працівником у майбутньому вона стане, 
коли подорослішає"
А.С. Макаренко  

Гра — це потужний стимул до оволодіння мовою. Розвиваюче значення гри закладено самою природою, оскільки гра — це завжди емоції, які спонукають дитину до активності, творчої уяви та активного мислення. 
Вплив гри на формування соціальних компетентностей особистості полягає в тому, що, завдяки ігровому наслідуванню і рольовому перевтіленню вона знайомиться з нормами і моделями поведінки взаємин між однолітками та дорослими людьми, що, в свою чергу, дозволяє адаптуватись в умовах навколишнього світу.


У своїй педагогічній діяльності використовую такі методи, 
види і форми роботи:
- завдання творчого характеру (складання розповідей, казок, творчих завдань та міні-проектів);
-  нестандартні уроки;
-  інтерактивні методи (рольові ігри, ігрові вправи, розігрування ситуацій);
-  римівки, пісні, наспіви фізкультхвилинки тощо.
Детальніше з матеріалами розробок можна ознайомитись за посиланням у розділі "Додатки"Додатки
В результаті використання ігрових технологій на уроках іноземних мов учні запам'ятовують не тільки окремі слова і фрази, але й вчаться висловлюватись та відстоювати власну точку зору. А це, в свою чергу, сприяє підвищенню мотивації до вивчення іноземних мов, та вільному володінню ними. З роботами учнів можна ознайомитись у розділі "Роботи учнів", перейшовши за посиланням: Роботи учнів
Питання ігрових технологій у вивченні іноземних мов не є новим і розглядається як вітчизняними, так і зарубіжними дослідниками. Детальніше з узагальненням досвіду можна ознайомитись за посиланням: Ігрові технології

 


 

Немає коментарів:

Дописати коментар